Exemple de pesteri din romania

Racoviță, M. României este ocupată de Calcare, Dar Țara noastră se poate mândri cu un Carst bogat și foarte multe peșteri. Puturile s-au format PE diaclaze sau pe brecie de Falie, cele mai importante fiind: Casa Scarilor, Putul greu, Putul Bukki, Bagameri, Putul din sistemul Torpilei. CEEA ce face ca această peșteră să fie Atât de specială și să ocupe primul loc în acest Top este mulțimea superlativelor pe care aceasta le deține. Pestera buhui, detine unul dintre cele mai Lungi localités subterane din Romania, Paraul buhui formulaire et in interiorul pesterii mai multe lacuri si cascade. Acest fapt situează România PE locul 2 în Europa drept Ţara cu cele mai multe peşteri. DIN acest motiv, Ghețarul de la Scărișoara este prima peșteră din România declarată monument al Naturii, în anul 1938. De o frumusețe, peșterile noastre se acquapark prin unicitatea formațiunilor carstice și prin lungimea Mare a galeriilor, unele dintre acestea depășind 10 km. avenul, prin Flora sa variată, diferențiată PE nivele, oferă botaniștilor un interesant și Teren de cercetare permanent. Peștera Urșilor este CEA de-a doua peșteră-emblemă a Munților Apuseni.

Pestera Gura Dobrogei sau Pestera Liliecilor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere. Primele Informaţii despre acest monument al Naturii datează DIN anul 1870. Peştera este Lungă de aproximativ 3. Majoritatea salilor s-au format prin Unirea a Două falii sau printr-o prăbusire a zonei faliilor. Pestera focul Viu-situata la o altitudine de 1. Peştera muierilor, aşa cum i se spune de Când pământul, este un Loc Magic şi plin de mistere, locul în Care femeile care nu pot avea copii ISI găsesc “leacul”. Pestera Izvorul tausoarelor-este situata PE versantul Stang al Văii Izvorul tausoarelor, in Apropierea varfului barlea, fiind Pestera cu cea mai mare adancime din Romania. Numele i s-a atribuit tocmai din cauza vânturilor puternice Care şuieră prin EA, pe care le vom simţi mai mult la intrarea în peșteră.

Posibilitati de cazare sunt la motelul si Popasul Turistic DIN localité Horezu. Aceasta a fost declarată cea mai mare Peştera DIN țară, acoperind 52 de km. Dans Pestera Gura Dobrogei au fost atestate numeroase marturii ALE activitatii umane, unelte de silex paleolitique si Neolitic, fragmente de Ceramica nética, cat si obiecte mai recente DIN Metal apartinand epocii fierului.

This entry was posted in Uncategorized by admin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.